måndag 21 april 2014

Vårens underverk

 Nu blommar några av trädgårdens verkliga underverk. Som den röda trilliumen.
 Den rosa magnolian.
 Tulpanerna i min pallkrage (fina att ta in i buketter).
Och den enkla blodörten (lite mindre och lit näpnare än den fyllda).
Visst är våren vacker och naturen fantastisk!
Allt gott!
Eva

onsdag 16 april 2014

Mest sålda bok just nu

Sveriges mest sålda bok just nu (på Adlibris, som är Sveriges största bokhandel), är inte min idol Majgull Axelsson eller pappas favoritförfattare Leif GW Persson eller ens omskrivna och duktiga Lena Andersson, utan en liten bok om en liten sak i trä - nämligen min egen pallkragebok.
Det känns overkligt att över huvud taget ligga på 10-i-topp bland en massa kända författare, och att då ligga allra högst upp, ja det går inte att ta in.
Men här är listan i alla fall: Topp 100.
Jag har printat ut bilden för att spara. Det här kommer ju liksom aldrig att hända igen! Men jag är otroligt stolt och glad över att boken hittat hem till så många läsare. Det hade aldrig gått utan min duktiga fotograf Görgen Persson eller Camilla Arvidsson som gjort layouten, och inte heller utan alla fina människor på förlaget, särskilt utgivningsansvariga Maria Ramdén som har stöttat mig i mitt arbete sedan flera år tillbaka.
Annars gläds åt att det gror i varmbänken, kryddorna i odlingslådan börjar röra på sig, liksom vitlöken och i en av pallkragarna kan jag snart plocka de läckraste tulpanbuketter. Det är bara att konstatera att pallkrageodling ÄR fanstastiskt.
Kram alla!
Eva
PS. Fynda boken på Adlibris nu för bara 99:-!

söndag 13 april 2014

Nässlans dag

Hej!
Nu börjar jag få förfrågningar om nässlans dag från när och fjärran. Det är så roligt! Äntligen verkar det som om vårt budskap har spritt sig långt från Nordvästra Skåne, precis som vi önskade. Och det är förmodligen bokens förtjänst.
Välkommen att sprida information om Nässlans dag (du får använda bilden) och så klart välkommen att besöka oss.
Hässlebo och Södåkra ligger strax utanför Jonstorp i Höganäs kommun. Det kommer som vanligt att skyltas från väg 112 som går mellan E6 och Höganäs.
Boken finns att köpa i nätbokhandeln, i min lilla webshop www.robild.se och förstås på plats i Södåkra på Nässlans Dag!
Varma hälsningar
Eva

söndag 6 april 2014

Hemmagjord jord

 Idag har jag haft årets allra första heldag i trädgården. Började med att plantera om mina pelargoner och tomatplantor. Perfekta förhållanden för att kunna göra det ute - molnigt och milt. Sedan öppnade jag komposten och hittade alldeles perfekt jord för mina rabatter.
 Det blev fem lass med rullebören, som spreds ut främst i min lundrabatt. Lite sparade jag också till vårrabatten som jag kallar den här. Fattar inte hur det kan vara så här blommigt redan! Det beror förstås till stor del på att nunneörterna frösått sig och blommar som tokiga just nu.
I helgen hann jag också med ett besök på Kullaberg där jag och maken beundrade blåsipporna som växer i sluttningen på berget. Det är makalöst vackert - och nästa helg lär föreställningen vara över för i år. Underbart kan vara kort - men trädgårdssäsongen den är fortfarande låååång.
Allt gott,
Eva