tisdag 26 november 2013

Trädgårdskalendern 2014


Nu är den äntligen här - nästa års upplaga av Trädgårdskalendern. Jag har gott om dem, så jag hoppas de ska räcka till alla i år (i fjol blev några tyvärr utan). Köp den enklast via min hemsida, Robilds webshop. Under resten av året (december ut) är det dessutom extra trevligt julpris på några av mina trädgårdsböcker i butiken. Bland annat kan du shoppa Perenna Rabatter för bara 150 kr. Och fler julklappstips hittar du på sidan, såsom Tonårsboken, Den lilla boken om Chakra eller kanske en avspännings-cd. Plus en mängd begagnade trädgårdsböcker som är riktigt prisvärda.
Enhetsporto 36 kr oavsett hur många böcker du beställer. Väkommen!

Kram Eva

torsdag 21 november 2013

Vad vore väl en bal på slottet

 Jag säger som Askungen på julafton - alldeles, alldeles underbart. Idag fick jag förmånen att besöka Blomsterfrämjandets pressvisning av julblommor på Sofiero slott i Helsingborg och här visar jag lite av det vi fick se. Blå hyacinter i en makalös kruka.
 Julstjärna på stam i en enkel lerkruka. Tjusigt!
 Fågelbur med hyacinter, en söt amaryllis och en rosa julstjärna - ja tack så fint!
 Julstjärnor på flygeln. Hrm... det har jag ingen med visst blir det fint med riktigt mycket julstjärnor på det här sättet.
 Azaleor på stam är svåra att motstå. Här ihop med små calandivor som matchar.
En nyhet för i år är den här annorlunda uppstammade azalean som kallas Christmastree. Verkligen tjusig, men den har tagit många år att ta fram så den kostar nog en slant. Å andra sidan, har man ett slott så kostar man väl på sig. Arrangemangen hade gjorts av Erica Wallin, Malin Hidesäter och Jan Rundgren.
Mycket inspiration till min "koja" här hemma fick jag i alla fall.
Allt gott,
Eva

tisdag 12 november 2013

En lisa för själen

Den 27 november kommer jag att hålla föredrag på temat En lisa för själen i Göteborg. Det är med både glädje och melankoli som jag talar trädgård och hälsa igen.
Glädje för att jag tycker det stämmer så bra - att man blir frisk och stark av att vara i sin trädgård. Dessutom brinner jag för att sprida kunskap om stress och dess mekanismer.
Melankoli känner jag för att boken som jag bygger föredraget på är slutsåld och att jag inte har mer än några få ex kvar (som jag håller hårt i). Jag håller visserligen på att skriva på en fortsättning på En lisa, men det tycks hela tiden komma andra projekt (som att få in till brödfödan) i vägen.
Du som fått hjälp att komma tillbaka efter sjukdom eller utbrändhet tack vare din trädgård får väldigt gärna kontakta mig och berätta om dina erfarenheter. Kanske får jag ny fart då...
Annars är du välkommen till föredraget som hålls i S:t Jakobs församlingshem vid Heden den 27/11 kl 18.30. Entré 60 kr för dig som inte är medlem i Hortikulturens vänner.
Allt gott,
Eva

torsdag 7 november 2013

Som en tavla

 Naturen är vacker nu. Som en tavla. Här ser man Kullabergs siluett.
Och detta är en enkel hamn, en så kallad kås, vid Skäldervikskusten.
Allt gott,
Eva